NOBEARS Ice Challenge

Lennard Cappon Lennard Cappon 23 maart 2022

Uitdagingen gaan we niet uit de weg. Daar geven we bij NOBEARS op verschillende manieren invulling aan. Zo zijn afgelopen jaar de ‘NOBEARS Challenges’ in het leven geroepen. Uitdagingen organiseren én aangaan (oké, de ene wat meer relaxed dan de andere…) die aansluiten bij ons gedachtegoed en DNA.

Een van deze challenges was de NOBEARS Ice Challenge. Bedacht en georganiseerd door onze eigen Jeroen P. Creatieveling, outdoor-mens en graffiti-artist. Die dacht dat zijn collega’s het net zo leuk zouden vinden als hij om in een ijsbad te gaan zitten. En zo geschiedde.


Jeroen
vertelt:
"Toen mij werd gevraagd om de ice-challenge te organiseren ging ik gelijk aan. Ik hou me al een paar jaar bezig met koudetraining en weet wat het met je doet. Je bouwt een betere weerstand op, je immuunsysteem wordt sterker en het mooiste van alles is die instant cocktail van goede stoffen. Je roept als het ware je innerlijke apotheek op. 

Mensen verklaren mij vaak voor gek als ik 's ochtends vroeg het water in stap in mijn zwembroek, ongeacht het jaargetijde. Maar eigenlijk is het dus helemaal niet zo gek. Het is een mentaal stukje waarin je jezelf overwint, iedere keer weer. Laat dat nou net het motto van NOBEARS zijn. Niet in beperkingen denken, maar gewoon doen." 


Een inspirerende kick-off, het enige echte Wim Hoff boek, de opdracht om thuis koud te gaan douchen... Alles werd uit te kast getrokken om onze jagers voor te bereiden. En zaterdag 5 februari was het zover. Onder begeleiding van een Wim Hof gecertificeerde instructeur sprongen alle aanwezigen vol enthousiasme in het...

...f&8785%$ng koude pierenbadje.

 

Hoe Jeroen zelf terug kijkt op die dag?
"Het was echt magisch, zeker om dat ook met mijn goede vriend en avonturier Robert Verspui te doen. Iedereen ging er echt voor de volle 100% voor. Het weer was tussen de regenachtige dagen alleen deze dag zo mooi. We hebben er allemaal enorm van genoten en een mooie herinnering gemaakt. En daar doen we het voor. Echt geweldig dat er door NOBEARS zulke initiatieven worden genomen. Ik kijk nu al uit naar de volgende challenges die gaan komen."

 

Namens de rest: Respect voor jullie guys!