Meet Toon van Overbruggen

Simone van de Wouw Simone van de Wouw 15 april 2021

Dit is Toon. Ooit begonnen als junior copywriter, maar nu laat hij als Head of Operations bij NOBEARS Utrecht de beren op de weg daar een toontje lager zingen. Een uitdagende en vooral heel diverse functie. Het ene moment denkt hij mee met klanten over business uitdagingen en het volgende moment is hij in overleg met een team over de inrichting van nieuwe tooling.

Als jongetje van 10 schreef hij al verhalen. Na een studie journalistiek werkte hij als copywriter bij de Politie Amsterdam en een communicatiebureau in Bunnik. Tot een jaar of 9 geleden een vriend van Toon voor de deur stond met de vraag of hij samen met hem internetbureau Sjonic wilde runnen. Het bureau ging een volgende fase in qua groei en professionalisering. En Toon ook.

Begin 2020 werd Sjonic onderdeel van NOBEARS. Niet alleen de naam is veranderd. Toon: “We hebben op verschillende vlakken grote stappen gezet als bureau. Zo zijn we verder geprofessionaliseerd qua proces en werken we nu vooral agile in plaats van op projectbasis. Een grote verandering in positieve zin. Onze designer, developers en projectmanager merken dagelijks de kracht en efficiëntie van agile werken, zowel voor de klant als voor ons zelf. Daarnaast hebben we ineens 35 nieuwe collega’s! We werken nauw samen aan gave klantprojecten. Het maakt me trots om te zien hoe dit natuurlijk tot stand komt en mensen elkaar goed weten te vinden. Dit benadrukt voor mij dat we met de verkoop aan NOBEARS de juiste stap hebben gezet in de verdere ontwikkeling van ons bureau. Ik ben heel blij met deze nieuwe fase: voor het team en het bureau, maar ook voor mij. Het zorgt voor nieuwe inzichten, energie en lol!”